فایلوو

سیستم یکپارچه همکاری در فروش فایل

فایلوو

سیستم یکپارچه همکاری در فروش فایل

پایان نامه بررسی تأثیر عمق فارو در راندمان آبیاری مزارع نیشکر استان خوزستان

پایان نامه بررسی تأثیر عمق فارو در راندمان آبیاری مزارع نیشکر استان خوزستان
پایان نامه بررسی تأثیر عمق فارو در راندمان آبیاری مزارع نیشکر استان خوزستان - پایان نامه بررسی تأثیر عمق فارو در راندمان آبیاری مزارع نیشکر استان خوزستان



پایان نامه بررسی تأثیر عمق فارو در راندمان آبیاری مزارع نیشکر استان خوزستان

جمعیت جهان روز به روز در حال افزایش است و این در حالی است که منابع آبی محدود میباشد . بر اساس طبقه بندی موسسه بین المللی مدیریت آب((IWMI ایران جزء کشورهایی است که تا سال 2025 با مشکل جدی کمبود آب مواجه خواهد شد. ( 3 ).بنابراین می‎بایست از منابع آب موجود استفادة بهینه بعمل بیاید و راهکارهایی جهت جلوگیری از مصرف زیاده ازحد آب بویژه در بخش کشاورزی که بیش از 90 درصد آب مصرفی را به خود اختصاص داده است اندیشیده شود.

شرکت کشت و صنعت کارون بزرگترین شرکت تولیدی شکر در ایران و یکی از بزرگترین تولیدکننده‎های شکر جهان است که از بدو تأسیس این شرکت تاکنون آبیاری مزارع نیشکر به روش جوی و پشته انجام می‎گیرد. مصرف بیش از نیاز آب در مزارع مذکور همه‎ساله باعث تلفات آب زیاد و افزایش هزینه‎های اجرایی زراعت فوق‎الذکر می‎گردد. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر عمق فاروهای احداثی جهت کشت نیشکر در راندمان آبیاری مزارع شرکت می‎باشد.

هـ - بیان مسئله ( شامل تشریح ابعاد , حدود مسئله , معرفی دقیق آن , بیان جنبه های مجهول و مبهم , متغیرهای مربوطه سئوالات تحقیق , منظور تحقیق ) .

نیشکر یکی از عمده‎ترین گیاهان مناطق گرمسیری و نیمه‎گرمسیری محسوب می‎شود. که از سال 1340 برداشت این محصول درقالب شرکتهای نیشکری و ابتدا در کشت و صنعت هفت‎تپه آغاز شد، پس از آن و در سال 1356 شرکت کشت و صنعت کارون شروع به فعالیت نمود و اولین سال بهره‎برداری در بخشی از اراضی این شرکت آغاز شد ( 7 ) . این شرکت دارای طول جغرافیائی َ43 و ْ48 ، عرض جغرافیائی َ5وْ32 و ارتفاع از سطح دریا 33/59 متر می‎باشد (15). کشت و صنعت کارون و هفت‎تپه به ترتیب دارای سطح قابل کشتی معادل 25000 و 12000 هکتار می‎باشند، در سالهای اخیر کشت و صنعت میان‎آب با سطحی درحدود 6000 هکتار و شرکت طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی با سطحی درحدود 84000 هکتار جهت کشت نیشکر اختصاص داده شده است.

شیوة آبیاری معمول در کلیه شرکتهای یاد شده، آبیاری سطحی و به روش جوی و پشته می‎‎باشد. فصل آبیاری در منطقه بسته به نوع کشت متفاوت بوده و برای کشت جدید سال اول 14-13 ماه و برای راتون 8 تا 9 ماه به طول می‎انجامد ( 10 ) با احتساب آب مصرفی کنونی توسط دو شرکت کارون و هفت‎تپه و به طور تخمینی با درنظر گرفتن سطح آیش، کل سطح قابل برداشت در خوزستان در حدود 100000 هکتار برآورد گردیده است. که میزان آب مصرفی آن در حدود 3 تا 5/3 میلیارد مترمکعب در سال خواهد بود ( 4 ) .

در سیستم آبیاری فارو براساس آمار و ارقام موجود در منطقه خوزستان و باتوجه به تنوع بافت خاک 1200 الی 1500 مترمکعب آب در هرهکتار و طی یک نوبت آبیاری مصرف می‎شود ( 10 ). در منطقه کشت و صنعت کارون براساس آمار و ارقام ارائه شده از واحد آبرسانی شرکت و جمع‎آوری شده توسط نگارنده در سالهای اخیر مصرف آب 40000مترمکعب به ازای هر هکتار تعیین شده است و این درحالی است که نیاز خالص آبیاری نیشکر در این منطقه 21297 مترمکعب در سن پلنت(نیشکر سال اول) برآورد گردیده است ( 11 ) . نیاز آبی نیشکر برای

واریته CP 48-103 در منطقه کشت وصنعت هفت تپه 2564 میلیمتر و برای بازرویی اول 1925 میلیمتر و با استفاده از لایسیمتر زه‎کش‎دار تعیین شده است ( 2 ) . هزینة بالای استفاده از کارگر در کشورهای مختلف باعث گردیده است تا انواع و اقسام فاروها برای آبیاری ابداع گردند، زیرا این کشورها مایل بودند که هر فرد آبیار بتواند مساحت بیشتری را در طول مدت کار روزانه خود آبیاری نماید( 10 ). در آبیاری به روش فارو راندمان کاربرد آب پائین است، عملیات کوددهی در اراضی نیشکر همراه با آب آبیاری صورت می‎گیرد. که درنتیجه راندمان این عملیات نیز پائین است.
قیمت فقط7,000 تومان پرداخت و دانلود

مشخصات فروشنده

نام و نام خانوادگی : علیرضا خشاوه پور

شماره تماس : 09357717947 - 05137573265

ایمیل :info@cero.ir

سایت :cero.ir

مشخصات فایل

فرمت : doc

تعداد صفحات : 16

قیمت : 7,000 تومان

حجم فایل : 132 کیلوبایت

برای خرید و دانلود فایل و گزارش خرابی از لینک های روبرو اقدام کنید...

پرداخت و دانلودگزارش خرابی و شکایت از فایل

تحقیق علف کش فنوکسی

تحقیق علف کش فنوکسی
تحقیق علف کش فنوکسی - تحقیق علف کش فنوکسی



تحقیق علف کش فنوکسی

مقدمه:
علف‌کش‌های فنوکسی از جمله قدیمی‌ترین و کم‌خطرترین علف‌کش‌هایی هستند که در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این علف کش ها به گیرنده‌های اکسین که در قسمت‌های مختلف سلول از جمله دیواره و سیتوپلاسم سلول قرار دارند متصل شده و از طریق بر هم زدن تعادل مخزن اکسین در گیاه در رشد و نمو گیاهان اختلال ایجاد می‌کنند.
MCPA و 2.4.D از جمله این علف‌کش‌ها هستند که بطور جداگانه توسط محققان آمریکایی و انگلیسی ارائه گردیدند. این علف‌کش ها می‌توانند علف‌های هرز پهن برگ موجود در گیاهان زراعی باریک برگ را به خوبی کنترل کنند.
ترکیبات فنوکسی شامل خانواده‌ای از سموم گیاهی می‌باشند که به عنوان علف‌کش‌هایی‌به‌فرم‌بنیان‌اسیدی یاعموماً بصورت‌نمک واسترها بکاربرده‌می‌شوند ترکیب مهم این‌خانواده2.4.D و دوترکیب مهم‌دیگرشامل2,4.5-T و MCPA می‌باشد.
ترکیبات فنوکسی همانند هورمون گیاهی تنظیم کننده رشد هستند، آنها در غلظت‌های نسبتاً پایین سبب رشد در قسمت‌های مجاور محل کاربرد می‌شوند.
برای نشان دادن طبیعت مسئله فرمولاسیون ، ساختمان آنها نشان داده شده است.


گروه فنوکسی به صورت R به عنوان مثال در نمک‌ها و استرهای مختلف به صورت زیر می‌باشد:
1- نمک سدیم
نمک‌ها مثل :
2- نمک آمونیوم

1 – استربوتیل

استرها مثل:
2- استراکتیل
لازم به توضیح است این ترکیبات به غلظت اپتیمم عکس‌العمل نشان می‌دهند.
ثابت شده است که آنالوگ‌های اسید پروپیونیک برای گونه‌های چوب و علف‌های هرز آبزی سمیّت بالایی دارند. گروه‌های اسید بوتیریک علف های هرز را کنترل می کنند که دارای سیستم تبا اکسیداسیون مؤثری بوده و قادر به تبدیل اسید بوتیریک به اسید استیک باشند.

رشد و ساختمان گیاه:
علف‌کش‌های کلروفنوکسی بر رشد و ساختمان گیاهان اثرات عمیقی دارند. با بکار بردن آنها روی شاخ و برگ گیاهان ممکن است در عرض چند دقیقه اپی ناستی بروز کرده و یا در عرض چند ساعت رشد افزایش یابد و یا چنانچه گیاه چند روز در معرض آنها باشد ایجاد غده و ریشه‌های ثانویه نموده و ساختارهای راه راه مانندی را بروز دهند. چنانچه گیاهچه‌های حساس با 2.4.D اسپری شوند الگوی رشد نرمال گیاه بسرعت تغییر می‌کند، تقسیم سلول‌های مریستمی افزایش می‌یابد. رشد طولی در اثر ممانعت از طویل شدن سلول‌ها متوقف اما گسترش شعاعی این سلول‌ها ادامه می‌یابد.
اثر علف‌کش‌های فنوکسی روی رشد گیاه بدین ترتیب است که ضمن این که علف‌کش‌ها سبب عدم تمایز یابی و وجود حالت ابتدایی در سلول‌های تقسیم شده در حالت بلوغ سلول‌ها می‌شود، معمولاً مانع تقسیم سلولی در مریستم‌های اولیه گیاهان سالم می‌شوند. فعالیت کامبیومی تحریک شده و تکثیر سلول‌ها در بافت آبکش و نواحی پوست سریع می شود. این موارد طویل شدن سلول‌ها را در بافت‌ها هوایی افزایش و در بافت‌های زمینی کاهش می‌دهند. در اثر کاربرد علف‌کش‌های فنوکسی تغییرات ساختار درونی نیز در سلول‌های گیاهی انجام می‌شود که شامل گسیختگی و خرد شدن تونوپلاست غشاء سیتوپلاسمی و غشاءهای میتوکندری می‌باشد.
گیاهان تیمار شده با 2.4.D نشان داده‌اند که 2.4.D همانند IAA تولید اتیلن را تحریک می‌کند ضمناً اتیلن عامل کشنده نیست.




جذب و انتقال :
تحقیقات در مورد جذب و انتقال علف‌کش‌های فنوکسی گستردگی زیادی دارد و متغیرهای چندی را شامل می‌شود که عبارتند از: کوتیکول به گونه گیاهی، مرحله رشد گیاه، سلامت گیاه ، قطع برگها، مقاطع بافتها، فرمولاسیون و عوامل محیطی.
زمانی که 2.4.D بفرم اسید، نمک یا استر بر روی سطح بکار برده ‌شود مولکول‌ها بداخل کوتیکول انتشار یافته ، در سراسر آپوپلاست مایع حرکت نموده و بالاخره با نفوذ در غشاء سیتوپلاسمی، داخل سلول‌های زنده می‌گردد. یون‌های دارای بار منفی توسط سطح کوتیکول با بار منفی دفع می‌شوند، بنابراین چنین فرمولاسیون‌هایی به سرعت جذب نمی‌شوند.
زمانی که اسید 2.4.D به فرم سوسپانسیون یا اسید اموسیون کننده بکار برده شود مولکول های آن به سرعت حل شده و از کوتیکول عبور می‌کنند.
استرها نیز در کوتیکول حل می‌شوند و مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهند این موارد در طی جذب و یا در داخل گیاه و احتمالاً در سطح برگ‌ها جهت ایجاد حالت اسیدی هیدرولیز می‌شوند، بنابراین هر فرمولاسیون که 2.4.D داشته باشد به نظر می‌رسد که برای حرکت در گیاه ابتدا بایستی به فرم یونیزه شده ای در بیاید. فاکتورهای اصلی که در فرمولاسیون قابل کنترل‌اند شامل PH ، غلظت و افزودنی‌ها (مانند سورفاکتانت‌ها) مولکول های اسیدهای آلی ضعیف در حالت غیر قابل تجزیه بیشتر در چربی محلول هستند و از کوتیکول‌های لیپید مانند نسبت به یون‌ها با سرعت بیشتری عبور می‌نمایند بنابراین جذب اسیدهای فنوکسی می‌بایست در OH که کمتر از مقدار OK باشد به طور اپتیمم انجام گیرد. (PK برای اسید 2.4.D ، 96/2 می‌باشد) در PH های 7 و بالاتر جذب و انتقال به طور بارزی کاهش می‌یابد. از انجایی که فرمولاسیون های استری به سرعت تجزیه نمی‌شوند PH بایستی پایین باشد.
افزودن سورفاکتانت به فرمولاسیون علف‌کش‌ ممکن است سبب افزایش یا توقف فعالیت علف‌کش‌ روی شاخ و برگ شده و یا هیچ اثری بر آن نداشته باشد.
حرکت علف‌کش‌ها بداخل گیاهان در دو مسیر عبور هیدروفیلیک و لیپوفیلیک انجام می‌شود.
ورود علف‌کش‌ها به داخل برگ فرآیند پیچیده‌ای است که در برگیرنده علف‌کش‌، ناقل سورفاکتانت و سطح برگ می‌باشد نه این که تنها خصوصیت محلول اسپری فنوکسی کشش سطحی، کشش بین سطحی، PH ارتباط مستقیمی با فعالیت علف‌کشی آن داشته باشد.
فاکتورهای محیطی بخصوص درجه حرارت ، نور، رطوبت نسبی، و رطوبت خاکی به جذب علف‌کش‌ها از شاخ و برگ مؤثرند.
- افزایش درجه حرارت در حدود و دامنه فیزیولوژیکی، جذب علف‌کش‌ها فنوکسی افزایش می‌یابند. افزایش ورود علف‌کش‌ها فنوکسی به داخل گیاه در چندین گونه گیاهی با افزایش شدت نور افزایش یافته است. رطوبت نسبی بالا سبب افزایش زمان خشک شدن قطرات و اجازه باز بودن روزنه‌ها شده و احتمالاً هیدراسیون کوتیکول را زیاد نموده و در نتیجه نفوذپذیری را افزایش می‌دهد. جذب 2.4.D در تنش کم خاک افزایش می‌یابد.
- علف‌کش‌های فنوکسی توسط ریشه‌ها نیز به سرعت جذب می‌شوند.
- علف‌کش‌های فنوکسی پس از مصرف روی شاخ و برگ در آوندهای آبکش انتقال می‌یابند. ترتیب تحرک نسبی در علف‌کش‌ها به صورت زیر مشاهده شده است.


عوامل محدود کننده انتقال عبارتند از:
فرمولاسیون ترکیبات غیر متحرک انتقال در آوندهای چوبی اختلافات آناتومیک علف‌کش‌های فنوکسی ترکیبات بهم پیوسته یا به شکل ترکیبات غیر متحرک هستند.
قیمت فقط4,000 تومان پرداخت و دانلود

مشخصات فروشنده

نام و نام خانوادگی : علیرضا خشاوه پور

شماره تماس : 09357717947 - 05137573265

ایمیل :info@cero.ir

سایت :cero.ir

مشخصات فایل

فرمت : doc

تعداد صفحات : 19

قیمت : 4,000 تومان

حجم فایل : 23 کیلوبایت

برای خرید و دانلود فایل و گزارش خرابی از لینک های روبرو اقدام کنید...

پرداخت و دانلودگزارش خرابی و شکایت از فایل

مقاله سمپاش ها

مقاله سمپاش ها
مقاله سمپاش ها - مقاله سمپاش ها



مقاله سمپاش ها

سمپاش‌های محصول زمینی

این سمپاش‌ها برای به کار بردن مواد شیمیایی رقیق شده با آب برای کنترل آفات، علفهای هرز و حمله قارچ استفاده می‌شوند. در بعضی از مزارع از آنها برای به کارگیری کودهای شیمیایی مایع استفاده می‌شود. یک سمپاش متشکل است از یک مخزن یک پمپ پی. تی. اوگرد، سوپاپ کنترل و بوم (لوله‌های حامل افشانک) با تعدادی از افشانک‌ها (یا فواره‌ها).



انواع

سمپاش‌ها ممکن است سوار یا کشیدنی باشند. سمپاش‌هایی که مخازن بزرگ دارند معمولاً کشیدنی هستند. بعضی سمپاش‌ها دارای مخزن سوار در طرفین تراکتور بوده، که اینها به مخازن خورجینی معروف هستند. برخی پیمانکاران از سمپاش‌های خودگردان، که در اطراف یک واحد تراکتور جاسازی شده، استفاده می‌کنند. سمپاش‌ها بر اساس مقدار محلولی که در هکتار به کار می‌برند گروه‌بندی می‌شوند.

سمپاش‌های حجم کم: می‌توانند تا حجم 250 لیتر در هکتار سم به کار برند. آن‌ها ماشین‌های سوار ساده با ظرفیت مخزن از 200 تا 500 لیتر و یک پمپ با خروجی کم می‌باشند.

ماشین‌های حجم متوسط: می‌توانند تا حجم 750 لیتر در هکتار سم به کار برند. آنها ممکن است سوار یا کشیدنی بوده و دارای ظرفیت مخزن و پمپ بزرگتری از سمپاش حجم کم باشند.

سمپاش‌های حجم زیاد: می‌توانند تا حجم 1200 لیتر در هکتار سم به کار ببرند. ظرفیت مخزن می‌تواند تا 2500 لیتر باشد اما 1500 لیتر متداول‌تر می‌باشد. بیشتر سمپاش‌های حجم زیاد را می‌توان برای بکارگیری از 250 تا 1200 لیتر در هکتار تنظیم نمود. وقتی که از مقدار استعمال کم استفاده می‌شود این ماشین‌ها می‌توانند مساحت بزرگی را بدون پرکردن مجدد مخزن سمپاشی نمایند.



قطعات یک سمپاش

معمولاً مخزن از پلاستیک ضد زنگ و در برخی ماشین‌ها از مخزن فولادی گالوانیزه ساخته شده است با نصب یک مخزن اضافی در جلوی تراکتور می‌توان زمان مصرف شده برای طی مسیر از زمین تا مزرعه را کاهش داد در صورت لزوم یک پمپ انتقال که توسط یک موتور هیدرولیکی کار می‌کند محتویات مخزن جلو را به عقب منتقل می‌کند. در حالی که محلول مخزن عقب استعمال می‌شود، پمپ، مواد شیمیایی داخل مخزن را به هم می‌زند تا آن را کاملاً مخلوط نگه دارد.

پمپ معمولاً پی.تی.اوگرد است. گاهی اوقات نیرو به وسیله یک پمپ هیدرولیکی تأمین می‌شود. پمپ ممکن است از نوع چرخ‌دنده‌ای، غلطک دار یا نوع دیافراگمی باشد. یک سمپاش حجم کم ممکن است دارای یکی از این پمپ‌ها باشد ولی معمولاً مدلهای با خروجی و فشار بالاتر دارای پمپ دیافراگمی می‌باشند فشار کارکرد در هنگام کار با سرعت استاندارد پی.تی.او به ندرت از 3 بار تجاوز می‌کند. بعضی از ماشین‌های بزرگتر دارای خروجی پمپ بیش از250 لیتر در دقیقه می‌باشند. خروجی پمپ برای یک نمونه از سمپاش اندازه متوسط 100 لیتر در دقیقه است.

برای کنترل فشار سمپاش یک سوپاپ کنترل قابل تنظیم در مسیر پمپ تعبیه شده است. این سوپاپ برای مقدار استعمال مورد نیاز تنظیم می‌شود. سوپاپ کنترل محلول اضافی را نیز به مخزن برگشت می‌دهد که این عمل سبب هم زدن محتویات مخزن شده و مواد شیمیایی و آب را مخلوط نگه می‌دارد.







صافی‌ها

افشانک‌های سمپاش سوراخهای خیلی ریزی دارند که به آسانی مسدود می‌شوند. صافی‌ها در مسیر سمپاش واقع شده‌اند تا مواد جامد را گیر بیندازند.

محل قرار گیری و تعداد صافی‌ها در مدلهای مختلف متفاوت می‌باشد. صافی‌ها را می‌توان در دهانه‌ی ورودی در مکش پمپ و خطوط تخلیه و در هر افشانک پیدا نمود. صافی‌ها باید تمیز نگه داشته شوند. کنترل‌ها شامل سوپاپ اصلی کنترل برای لوله حامل افشانک یا میله سمپاش ، یک تنظیم کننده فشار و یک کنترل انتقالی که مواد شیمیایی را مجاز می‌سازد تا از جلو به عقب مخزن انتقال یابد. سمپاش‌های قدیمی‌تر دارای کنترل‌های دستی می‌باشند و لی ماشین‌هایی که به تراکتور با اطاقک نصب هستند دارای سیستم‌های کنترل الکتریکی یا الکترونیکی‌اند که به کمک سویچ‌های داخل اطاقک کار می‌کنند.

سوپاپ اصلی کنترل دارای سه وضعیت است که به وسیله اهرم یا سوییچ کنترل از دور انتخاب می‌شود. این کنترل سمپاشی کردن، قطع سمپاشی و مخلوط کردن را تأمین می‌کند.

الف) سمپاشی کردن: محلول به وسیله پمپ از مخزن کشیده و تحت فشار به افشانک‌ها ارسال می‌شود تا به صورت ذرات ریز (غبار) به کار برده شود.

ب) قطع سمپاشی: پمپ، محلول را از بوم مکیده و آن را به مخزن بازگشت می‌دهد. این سیستم مکش، قطع سریع مواد شیمیایی را موجب می‌شود و چکیدن بوم را به حداقل کاهش می‌دهد. وضعیت قطع سمپاشی فقط برای مدت کوتاه استفاده می‌شود. وقتی که بوم خشک مکیده شود. پمپ ، هوا را به داخل مخزن می‌کشد و در سطح محلول کف ظاهر می‌شود. وقتی که سمپاشی مجدداً شروع می‌شود، کف عملکرد ضعیف افشانک را ایجاد می‌کند.

ج) مخلوط: اهرم باید پس از مدت کوتاهی در وضعیت قطع سمپاشی به سمت مخلوط حرکت داده شود. سپس پمپ محتویات مخزن را به گردش در می‌آورد تا آنها را کاملاً مخلوط نگه دارد.

بعضی سمپاش‌ها سیستم پرکن موتور گرد قوی دارند. از پمپ برای پر کردن مخزن با آب استفاده می‌شود تا آن را برای مسیر بعدی روی مزرعه آماده سازد. این عمل یک روش خیلی سریع پر کردن مخزن است.



بوم و افشانک

عرض بوم از 5/5 تا بیش از 18 متر متغیر است. بعضی از سمپاش‌های خودگردان در آن واحد 27 متر را پوشش می‌دهند. یک نمونه از سمپاش مرعه‌ای سوار دارای عرض میله 10 متر بوده و 21 افشانک در فواصل 50 سانتی‌متر دارد. بوم به صورت قطعات سه یا پنج تایی ساخته شده و برای حمل و نقل در پشت ماشین تا کرده می‌شود.

دو نوع متداول افشانک، روش سمپاشی بادبزنی شکل و مخروطی شکل را ایجاد می‌کنند. آنها از جنس پلاستیک، فولاد با برنج ساخته شده‌اند. ممکن است یک وسیله ضد چکه نظیر سوپاپ تحت فشار فنردار ساچمه‌ای کوچک در داخل هر افشانک تعبیه شده باشد. زمانی که سمپاشی شروع می‌شود. فشار پمپ سوپاپ ساچمه‌ای را باز می‌کند. وقتی که سمپاشی متوقف می‌شود فنر سوپاپ را می‌بندد. نوع دیگر از واحد ضد چکه از یک مجموعه دیافراگمی کوچک استفاده می‌کند که هنگامی که کنترل در وضعیت قطع سمپاشی قرار می‌گیرد از جریان سم به افشانک جلوگیری می‌کند.



بادبردگی سم

در شرایط بادی، محلول خیلی خرد شده ممکن است به فاصله دور وزیده شده و به محصولات مجاور صدمه وارد کند. برای کاهش بادبردگی سم تا جایی که ممکن است باید از فشار کم سمپاشی استفاده نمود.

افشانک‌های مخصوص با فشار کاری فقط 75% بار را می‌توان برای برطرف کردن مشکل بادبردگی استفاده نمود. ذرات سم که توسط این افشانک پخش می‌شود بزرگترند. بنابراین باد بر آن تأثیر کمتری دارد.



مقدار استعمال

سه عامل بر مقدار استعمال سمپاش‌های گیاهی تأثیر می‌گذارند که عبارتند از:



سرعت جلو تراکتور

سرعت کم تراکتور مقدار استعمال بالایی می‌دهد با تغییر دنده برای دو برابر کردن سرعت رو به جلو، مقدار استعمال نصف می‌شود.



فشار پمپ

مقدار استعمال بالاتر را می‌توان با افزایش فشار پمپ به وسیله پیچ تنظیم سوپاپ کنترل به دست آورد. فشار زیاد همچنین اندازه ذرات کوچکتری را ایجاد می‌کند و منجر به مشکل بادبردگی می‌شود.
قیمت فقط4,000 تومان پرداخت و دانلود

مشخصات فروشنده

نام و نام خانوادگی : علیرضا خشاوه پور

شماره تماس : 09357717947 - 05137573265

ایمیل :info@cero.ir

سایت :cero.ir

مشخصات فایل

فرمت : doc

تعداد صفحات : 71

قیمت : 4,000 تومان

حجم فایل : 51 کیلوبایت

برای خرید و دانلود فایل و گزارش خرابی از لینک های روبرو اقدام کنید...

پرداخت و دانلودگزارش خرابی و شکایت از فایل

مقاله گیاه ذرت

مقاله گیاه ذرت
مقاله گیاه ذرت - مقاله گیاه ذرت



مقاله گیاه ذرت

منشاء و تاریخچه ذرت:

منشاء اولیه ذرت آمریکای مرکزی است . ذرت اصلی ترین زراعت جهت تامین مواد غذایی در آمریکای شمالی و مرکزی و جنوبی قبل از کشف قاره جدید بوده است . پژوهشهای باستان‌شناسی در کشور مکزیک مشخص نموده است که ذرت حدوداً 4500 سال قبل از میلاد در آنجا کشت گردیده است .

پس از کشف قاره آمریکا توسط کریستف کلمب در سال 1493 ذرت وارد اسپانیا گردید و از آنجا به ایتالیا ، پرتغال و سایر کشورهای اروپایی گسترش یافت. پرتغالیها در اوایل قرن شانزدهم میلادی ذرت را وارد اندونزی ، افریقا ، هندوستان و چین نمودند. زراعت ذرت در اواخر قرن شانزدهم میلادی در چین صورت می‌گرفته است.

پس از ورود ذرت به اروپا به ویژه در جنوب و غرب اروپا( قرن 16 تا 19 ) تا مدتها تصور بر این بود که منشاء این گیاه کشورهای آسیایی است و به همین دلیل آن را گندم ترکی (Turkish Corn) می‌نامیدند و عقیده داشتند که ذرت از آسیای صغیر یا مصر وارد اروپا شده است . در سال 1737 لینه ذرت را Zea Mays نامید . کلمه Zea لغتی یونانی است که ریشه آن Zoein به معنی زندگی است .(Zeia) Zea به دانه‌های پوشیده به ویژه Triticum Spelta (گیاه ضروری برای زندگی انسان) اطلاق می‌گردیده است.



اهمیت محصول ذرت :

ذرت به دلیل ویژگیهای بسیار زیاد خود ، به ویژه به دلیل قدرت سازگاری با شرایط اقلیمی گوناگون بسیار زود در تمام دنیا گسترش یافت. ذرت بیشتر برای استفاده از دانه و سیلو کردن آن که دارای مصارف مختلف می‌باشد کشت می‌گردد. نزدیک به 25 – 20 درصد از تولیدات جهانی ذرت به صورت مستقیم در شکلهای مختلف (آرد ذرت ، شیرینی ، کنسرو ، فرنی ذرت) در تغذیه انسان ، 75 – 60 درصد آن به صورتهای مختلف مانند دانه ، خمیر ، پودر ، سیلو و . . . به مصرف غذای دام می‌رسد. به علاوه حدود 5% تولید ذرت نیز جهت فرآورده‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
قهرست مطالب

عنوان صفحه

منشاء و تاریخچه ذرت....................................................................................... 3

اهمیت محصول ذرت......................................................................................... 3

عوامل مهم توسعه کشت ذرت در دنیا............................................................. 4

سطح زیر کشت و تولید ذرت.......................................................................... 4

طبقه‌بندی............................................................................................................. 5

انواع ذرت........................................................................................................... 6

هیبرید ذرت........................................................................................................ 7

مورفولوژی و فیزیولوژی................................................................................... 8

جذب عناصر غذایی و میزان مصرف کود....................................................... 11

کود دامی............................................................................................................ 12

تهیه زمین............................................................................................................. 12

کاشت ذرت ...................................................................................................... 13

برداشت و عملکرد ذرت................................................................................... 13
قیمت فقط4,000 تومان پرداخت و دانلود

مشخصات فروشنده

نام و نام خانوادگی : علیرضا خشاوه پور

شماره تماس : 09357717947 - 05137573265

ایمیل :info@cero.ir

سایت :cero.ir

مشخصات فایل

فرمت : doc

تعداد صفحات : 21

قیمت : 4,000 تومان

حجم فایل : 18 کیلوبایت

برای خرید و دانلود فایل و گزارش خرابی از لینک های روبرو اقدام کنید...

پرداخت و دانلودگزارش خرابی و شکایت از فایل

مقاله گیاهان شور

مقاله گیاهان شور
مقاله گیاهان شور - مقاله گیاهان شور



مقاله گیاهان شور

مقدمه

برخی از گیاهان بوته ای متحمل شوری ، قادرند تحت شرایط خاکهای بسیار شور نیز رشد کنند . به عنوان مثال رشد گونه های ،A.cuneata , Atriplex canes cens به ترتیب در شوری 2400 و 3000 (ms/MECE) فقط حدود 2/1 کاهش یافت .

(دریچاردسون و مک کل ، 1980) دور نمای بهره برداری از گیاهان علوفه ای بوته ای خاصی که تحمل شوری بسیار بالایی دارند ، به منظور کشت آن ها در خاکهای شور و به عنوان ابزاری ، برای اصلاح این خاکها به شمار می روند .

تحت شرایط طبیعی ، خاکهای شور دارای پوشش گیاهی از نوع بوته های متحمل شوری هستند .اراضی شوری که برای تولید گیاهان علوفه ای بوته ای مناسب هستند . عبارتند از : مناطق تخریب شده گیاهان نمک دوست طبیعی ، اراضی شور شده در اثر پروژه های آبیاری و مناطقی که به دلیل تغییراتی هیدرولوژیکی دچار شوری ثانویه شده اند. مولفین و محققین بسیاری ، استفاده از گیاهان نمک دوست را ، در تولید غذا ( سامرز ، 1976) و سایر فرآورده ها ( سنگ ، 1970 : مودی ،1974) ،مورد توجه قرار داده اند .دیگر فواید رشد گیاهان مقاوم به شوری، در خاکهای شور شامل : کاهش خطر فرسایش خاک ( جونز ، a 1966) ، کنترل آلودگی (هی ونول هارد ، 1973 ) ، تثبیت شنهای روان ( لی روکس ، 1974) توسعه و بهبود زیستکاه حیات وحش (شام ساوت دینوف ، 1966) و افزایش تنوع اکولوژیکی ، در مناطق لم یزرع میشود . علاوه بر این کشت گیاهان علوفه ای در مناطق کشور ، بدون نیاز به انرژی ورودی اضافی ، مقداری غذا و علوفه تولید خواهد شد که می تواند در سیستمهای کشاورزی و دامداری مورد استفاده قرار بگیرند .
گیاهان علوفه ای بوته ای مقاوم به شوری :

در میان گیاهان علوفه ای بوته ای ، متحملترین گروه نسبت به شوری و غرقابی علف شور ها هستند . که در حواشی دریاچه های شور و با تلاق رشد می کند . این گیاهان ممکن است در معرض مقدار بسیار زیاد شوری ،یا آب ایستادگی قرار گیرند .

علف های شور که شامل جنسهای Halimione ,Rhagodia ,Chenopium , Atripex هستند ، در مناطقی که تحت شرایط غرقاب کمی هستند ، بهتر از خاکهای قلیایی رشد می کنند و توانایی رشد در خاکهای بسیار شور را نیز دارند . بسیاری از گونه های چوبی و چند ساله Atriplex . spp دارای مسیر متابولسیم C4 هستند . علف شور ها از نظر درجه خوشخوراکی متفاوت هستند ، ولی هنگامی که علوفه کمیاب باشد . اکثر آن ها توسط حیوانات چرا کننده مصرف می شوند . یکی از خصوصیات علف شورها رنگ خاکستری برگها به علت تشکیل غذه های نمک ، روی سطح برگ است .

عوامل موثر در استقرار گونه ها :

(الف) عوامل محیطی )

معمولاَ با حفاظت پوشش گیاهی خاکهای شور در برابر چرا ، رشد مجدد گیاهان بطور طبیعی انجام می گیرد .

کوششهای زیادی برای دست یابی به پوشش گیاهی مناسب ، از طریق کشت بذرهای گیاهان علوفه ای بوته ای مقاوم به شوری انجام شده است . در ینوساوت ولیز غربی ، برای استقرار A.vesicaria .Atriplex nummularia وسایر گونه ها بیش از 30 سال تحقیق و مطالعه و تلاش صورت گرفته است . ( جونز ، a1966 ، بسیاری از محققین دیگر ). در طی انجام آزمایشات عوامل متعددی که استقرار بوته ها را تحت تاثیر قرار می دهند ، شناخته شده و برای بهبود نتایج ، روشهای مختلف بذر کاری ابداع شده است . بطور کلی گیاهانی باید مورد استفاده قرار بگیرند که به خوبی با منطقه سازگار هستند ( گوم ، 1974) مرگ قبل از بلوغ در بوته های استقرار یافته و یا از بین رفتن بعضی گونه ها به مرور زمان ، نشان دهنده سازگاری ضعیف است .

خشکی ،چرا ، وحمله حشرات علل از بین رفتن گیاه Atriplex , nummularia در بخش کولا به نیوساوت ولیز شناخته شده اند ، در حالی که گونه A. vesicaria در همین محل به خوبی باقی مانده است . ( کانینگ هام ، 1974) در استرالیایی غربی ، بازرسی مناطق تحت آزمایش در خاکهای شور ، برای مدت 12 سال تغییر برتریهای گونه ها را در طول زمان نشان داد . گونه های Atriplex halimus ،A.canescens ،A.lentiformis در سالهای اول بخوبی رشد کردند ، ولی در سال نهم بمراتب ضعیفتر از گونهA.ammicola بودند .

آب مهمترین عامل استقرار گیاهان علوفه ای بوته ای مقاوم به شوری است . مقدار پراکنش فصلی برف و باران و سرنوشت آب هنگامی که به زمین می رسد ، همه عواملی هستند که استقرار و بقای این گیاهان را به طریق مختلف ، تحت تاثیر قرار می دهند .

ب- عوامل گیاهی

به بذر گونه های Atriplex براکته هایی چسبیده اند که حاوی مواد ممانعت کننده از جوانه زنی هستند ، این مواد که در آ.ب قابل حل هستند ، عمدتاَ کلرو سدیم و مواد صابونی هستند . در این گونه ها ، به بذر و پوسته های همراه آن ، میوه اطلاق می شود. در بذرهایی که مراحل نمو آن ها بطور کامل طی نشده است ، برکته ها کامل نمیشوند .دامنه تغییرات میزان پر شدن دانه ها بسیار وسیع است و به عنوان مثال در گونه های Atriplex nummalaria ، بین 10 تا 84 درصد ( جونز ،1968) ، در گونه A.canescens بین 49 تا 93 درصد ( اسپر لینگ فیلد ،1974) و در A.halimus بین 5/43 تا 5/91 درصد ( کولر و همکاران ، 1958)تغییر می کند . همچنین جوانه زدن بذرهایی که دارای باله هستند نیز ،ممکن است تا حد زیادی تغییر کند مثلاَ میزان جوانه زنی در گونه A.canescens بین 34 تا 80 درصد ( اسپرینگ فیلر ، 1964) و در بذرهای A.nummularia از 2 تا 62 درصد متغیر است ( جونز ، 1968) میوه های A.tripLex spp حاوی مواد ممانعت کننده محلول در آب هستند . مقدار این ترکیبات در حدی است که می تواند بر فرآیند جوانه زنی تاثیر بگذارد . یا حتی آن را متوقف کند .

درصد جوانه زنی در گونه های آتریپلکس ، در درجه حرارتهای پایین کم بود و در دامنه در درجه حرارتهای بالاتر بطور چشمگیری افزایش داشت . همچنین بین گونه های مختلف Atriplex نیز اختلافات معنی داری ملاحظه گردید . بطوریکه درصد جوانه زنی دو گونه ، A.glauca , A.nmmularia در درجه حرارتهای بالاتر از 8-15 درجه سانتی گراد کاملاّ افزایش داشت ، ولی در گونه های A.amnicola , A.Lentiformis مقدار افزایش کمتر بود این دو گونه هنگام که دما از 4 به 8 افزایش یافت ، عکس العمل خوبی داشتند و درصد جوانه زنی آن ها افزایش چشمگیری داشته است.

سیستماتیک گیاه آتریپلکس :

Kingdom : Plantae

Subkingdom : tracheobionta

Superdivision : spermatophyta (seed plant)

Division : magnoliophyta (flowering plant)

Class : magnoliopsida (dicotyledons)

Subclass: caryophyllidae

Order : caryophyllaes

Family : chenopodiaceas

Genus : atriplex (salt bush)

آتریپلکس یا اسفناج وحشی گیاهای است از تیره اسفناجیان و از جنس آتریپلکس و دارای حدود 200 گونه متعدد و مختلف .

در چند سال اخیر چند گونه از گیاه به ایران وارد شده که از خود سازگاری چشمگیری نشان داده اند . از آنجمله اند گونه های زیر 1 :

At. Canescens

At. Halimus

At. Lentiformis



مورفولوژی

آتریپلکس گیاه بوته ای چوبی است که به عنوان طرح کلی به شکل راست و مدور است ، با ساقه های سفت و شکننده . پوست نازک دارند و به صورت فشرده قرار گرفته اند و شاخسار زیادی دارند .

در بعضی گونه ها ممکن است شاخه های جانبی دارای اسپاین باشند . اگر چه آتریپلکس در شکل فیزیولوژی و دیگر ویژگی های دارای تغییر زیادی است ( گوناگونی زیادی دارد )

اکوتیپ های این گیاه در سرعت رشد ، برگ ریزی زمستانه ، مقاومت نسبت به خشکسالی و سرما و خوشخوراکی متفاوت هستند.

کمترین رنج ارتفاع این گیاه یک فوت (3/0 متر ) و بیشترین مربوط به گیاهانی نیمه چوبی در جنوب dakota است که بیشتر از 10 فوت ( 3 متر) ارتفاع دارند .

آزمایشات عادی باغبانی اختلافات زیادی را در ارتفاع و دیگر ویژگی های گیاهی درون جمعیت این گیاه نشان داد که اساساّ تحت تاثیر ژنتیک بودند .

رنج طول برگ ها 8/0 تا 2 اینچ (5-2 سانتیمتر ) است .

برگهای جوان با فلس پوشیده شده اند تا در مقابل از دست دادن آب محافظت شوند. برگ های بالغ دارای کرک های بیرونی هستند که نمک را متمرکز و ترشح می کنند و در مناطق شور برگها پوشیده از یک پوسته نمکین یا شوره می شوند .

این گیاه در آب و هوای گرم همیشه سبز است ولی در آب و هوای سرد زمستان برگ ریزی دارد . ( خزان می کند)

گل های نر دارای سنبله هایی به عرض 3-2 میلی متر هستند و پانیکول گل های ماده از 2 تا 16 اینچ ( 40-5 سانتی متر ) طول دارند .

میوه ها دارای اتربکولی به طول 3/0 تا 4/0 اینچ (1-8/0 سانتی متر ) و دارای براکته هایی به طول 4/0 تا 1 اینچ ( 9 تا 25 میلی متر مربع ) هستند .

Fourwing Saltbush تنها گونه ای است که میوه هایش به صورت ژنتیکی دارای 4 بال بزرگ هستند .

دانه ها درون اتریکول قرار دارد و در زمان پراکندگی هم از اتریکول جدا نمی شوند .

اندازه دانه تقریباّ 2×1 میلی متر است و 17 تا 20 دانه بر روی هر میوه قرار دارد .

سیستم ریشه ای شامل ریحه اصلی و ریشه های کوچک جانبی غذا دهنده است که لایه های بالای خاک را اشتغال کرده اند و اگر خاک اجازه بدهد ریشه اصلی اغلب بیشتر از 20 فوت ( 6 متر ) توسعه پیدا می کند .

در بیابان های جنوبی کالیفرنیا ریشه های گیاه Fourwing Saltbush در فاصله 40 فوت ( 12 متر ) دورتر از بوته در زیر سطح خاک دیده شد .

گلهای این گیاه به وسیله باد گرده افشانی می کنند .

آتریپلکس زندگی طولانی دارد . کرت های دائمی درون آزمایشگاه بیابانی نزدیک Arizona و Tucson نشان داد که بقاء و ماندکاری بوته ها تقریباَ 29 سال است و مجموعه های عکس درون پرونده های Grand Canyon نشان داد که آتریپلکس برای بیشتر از 100 سال زنده می ماند .

معمولاَ آماس شدن جوانه ها از بهار آغاز می شود و با افزایش طول ساقه ها در اواسط تا اواخر بهار ادامه پیدا می کند و جوانه زنی دانه ها هم در همان هنگام رخ می دهد .
قیمت فقط4,000 تومان پرداخت و دانلود

مشخصات فروشنده

نام و نام خانوادگی : علیرضا خشاوه پور

شماره تماس : 09357717947 - 05137573265

ایمیل :info@cero.ir

سایت :cero.ir

مشخصات فایل

فرمت : doc

تعداد صفحات : 40

قیمت : 4,000 تومان

حجم فایل : 1159 کیلوبایت

برای خرید و دانلود فایل و گزارش خرابی از لینک های روبرو اقدام کنید...

پرداخت و دانلودگزارش خرابی و شکایت از فایل